Matthijs van Nieuwkerk wordt de nieuwe presentator van College Tour, bevestigt de NTR woensdag.

Het AD meldde eerder op de dag al dat Van Nieuwkerk Twan Huys, die het programma bedacht en het tussen 2007 en 2018 presenteerde, zou opvolgen. Volgens de NTR kwam dat nieuws "vroegtijdig naar buiten".

"We zijn heel blij dat Matthijs 'ja' heeft gezegd tegen College Tour", reageert Willemijn Francissen, mediadirecteur van de NTR. De eerste aflevering van de nieuwe reeks van het interviewprogramma is op zondag 19 mei te zien. Eerder werd het programma op vrijdagavond uitgezonden.

Van Nieuwkerk was zelf al een keer te gast in College Tour, waarin studenten vragen mogen stellen aan de gast onder leiding van de presentator. Dit interview werd op 17 februari 2012 uitgezonden.

De laatste aflevering van College Tour, met de Amerikaanse schrijver en journalist Michael Wolff, was eind februari vorig jaar te zien. Huys vertrok daarna naar RTL om de presentatie van het programma RTL Late Night over te nemen van Humberto Tan.

Speculatie over terugkeer Huys naar publieke omroep

Nadat RTL enkele dagen geleden had aangekondigd te stoppen met RTL Late Night en de samenwerking met Huys, werd er al gespeculeerd over een terugkeer van de presentator bij de publieke omroep.

De 58-jarige Van Nieuwkerk is een bekend gezicht in de avondprogrammering van de NPO. Sinds 2005 is hij presentator van De Wereld Draait Door, al heeft hij zijn werkzaamheden voor dat programma de laatste maanden teruggeschroefd om ruimte te maken voor andere projecten.