De namen van de acteurs die in het muziekevenement The Passion de discipelen zullen spelen, zijn dinsdag bekendgemaakt. Onder hen zijn presentatoren Ron Boszhard en Wijnand Speelman.

Ook Rachel Rosier, Andries Lamain en Henk van Steeg - allen presentatoren - kruipen in de rol van discipel, net als acteurs Joe Sinduhije, Iris van Loen, Sjoerd Dragtsma, Nienke van Dijk en zangeres Grace Workala.

Twee weken geleden werd al bekend dat acteur Edwin Jonker, zangeres Edsilia Rombley en Martijn Krabbé dit jaar de hoofdrollen spelen in The Passion. Ze vertolken respectievelijk de rollen van Jezus, Maria en de verteller.

Ook Lucas Hamming en Paul Sinha doen mee aan de productie: zij spelen Judas en Petrus. Verder kruipt acteur Porgy Franssen in de rol van Pontius Pilatus en doet presentator Klaas van Kruistum verslag van de processie.

Het thema van de negende editie van The Passion is Je bent niet alleen. "We zijn van nature sociale wezens, maar het lijkt wel of menselijk contact steeds schaarser is en de kwaliteit steeds zeldzamer wordt", vertelt Krabbé hierover.

"Echte eenzaamheid in je leven kan alleen overwonnen worden als het je toch lukt om je te verbinden met iemand. Dat hoeft niet altijd een geliefde of familie te zijn, dat kan juist iedereen zijn. Iemand die jou gewoon ziet zoals je bent."

The Passion wordt op 18 april live uitgezonden vanuit Dordrecht.

Edwin Jonker: 'Jezus gaat rappen tijdens The Passion'
148
Edwin Jonker: 'Jezus gaat rappen tijdens The Passion'