787.000 mensen hebben maandagavond gekeken naar het afscheid van Twan Huys bij RTL. Huys' programma RTL Late Night is wegens tegenvallende kijkcijfers per direct van de televisie gehaald.

Hoewel het kijkcijfer van maandag geen record is voor RTL Late Night, lag het aantal kijkers wel flink hoger dan het gemiddelde. De laatste weken keken dagelijks niet meer dan zo'n 200.000 mensen naar het programma op de late avond.

"Het was stormachtig, een wilde achtbaan en heel heftig voor mij, maar ik heb geen moment spijt gehad van dit avontuur", aldus Huys tijdens zijn afscheid van het programma. In de laatste aflevering zaten De Luizenmoeder-acteurs Ilse Warringa en Rop Verheijen, radio-dj Fernando Halman en de band Van Dik Hout.

"Je weet nooit of je de hoge berg gaat halen en wij moesten onderweg helaas de poging staken", aldus de presentator. Huys bedankte daarna zijn team, redactie en de kijkers.

Einde aan samenwerking

In februari 2018 werd duidelijk dat de voormalige College Tour-presentator het stokje zou overnemen van Humberto Tan, die eerder gedwongen moest vertrekken. Het duurde echter nog tot het volgende televisieseizoen totdat Huys ook daadwerkelijk begon.

Tan laat in een reactie op Instagram weten het erg vervelend te vinden voor Huys en het team van RTL Late Night dat het programma nu stopt. "Dat hebben mijn team en ik destijds helaas ook moeten doormaken. Ondanks alles kijk ik persoonlijk met veel warmte terug naar RTLLN."

Met het einde van RTL Late Night is er ook per direct een einde gekomen aan de samenwerking tussen Huys en RTL die drie jaar zou duren. Wat de presentator nu gaat doen, is nog niet bekend.

Hogere plek in kijkcijferlijst

De cijfers van maandagavond bezorgen Huys een plek in de dag top 15 van Stichting Kijkonderzoek. Concurrent Jinek staat echter nog hoger: naar het programma keken 963.000 mensen.

In de kijkcijfer top drie staan Radar (1,32 miljoen kijkers) , De Wereld Draait Door (1,36 miljoen kijkers) en het NOS Journaal van 20.00 uur (2,13 miljoen kijkers).