Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Twan Huys over laatste RTL Late Night: 'Geen spijt van dit avontuur'

Maandagavond is de laatste aflevering van RTL Late Night uitgezonden. "Het was stormachtig, een wilde achtbaan en heel heftig voor mij, maar ik heb geen moment spijt gehad van dit avontuur", zei presentator Twan Huys aan het einde van de uitzending.
Door NU.nl

"Je weet nooit of je de hoge berg gaat halen en wij moesten onderweg helaas de poging staken", aldus de presentator. Huys bedankte daarna zijn team, de redactie en de kijkers.

Eerder op de dag werd bekendgemaakt dat RTL en presentator Huys per direct stoppen met het programma.

De gasten in de laatste aflevering van RTL Late Night waren onder anderen Ilse Warringa en Rop Verheijen van De Luizenmoeder, de band Van Dik Hout en dj Fernando Halman.

Helaas niet het grote publiek kunnen bereiken

"Met veel enthousiasme en energie ben ik samen met RTL in september 2018 begonnen aan een nieuw en groot avontuur. Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken", zei Huys eerder op maandag in een reactie.

"Ik vind het heel jammer dat er nu een einde aan komt en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet." Met het stoppen van RTL Late Night met Twan Huys eindigt ook de samenwerking tussen RTL en Huys.

Het besluit om te stoppen was geen eenzijdige beslissing van RTL, liet een woordvoerder van de zender aan het AD weten. "Gezien de kijkcijfers van Late Night en vooral ook het menselijke aspect, denk aan Twan en de redactie, hebben we in goed overleg met Twan besloten direct te stoppen."

Programma kampte met lage kijkcijfers

De 54-jarige Huys, die eerder Nieuwsuur presenteerde, begon een half jaar geleden bij RTL Late Night. Dit deed hij nadat Humberto Tan te horen had gekregen dat het programma niet met hem verder wilde.

De eerste aflevering, waarin onder anderen Wesley Sneijder en zangeres Shirma Rouse te gast waren, werd op 3 september door 522.000 mensen bekeken. Daarna daalden de kijkcijfers snel.

Mediakenners vertelden in oktober aan NU.nl dat het programma zoekende was. "Als je kijkt naar de 800.000 kijkers van Pauw en dat Late Night de helft heeft, dan betekent dit dat Late Night veel moet bieden om die gast over de streep te trekken", zei NRC-televisierecensent Arjen Fortuin.

Aflevering met Jenny Douwes leverde hoge kijkcijfers op

Een goed scorende aflevering (592.000 kijkers) was een aflevering in oktober waarin Jenny Douwes - het 'boegbeeld' van de A7-blokkade op de dag van de sinterklaasintocht in 2017 - te gast was. Douwes weigerde aan tafel plaats te nemen met Jerry Afriyie, een tegenstander van Zwarte Piet.

De afgelopen weken keken gemiddeld zo'n 200.000 mensen naar de uitzendingen van RTL Late Night met Twan Huys, hoewel op vrijdagen vaak betere cijfers werden gehaald. Het programma werd dan uitgezonden na The Voice.

In september keken 1,7 miljoen mensen naar RTL Late Night toen in de uitzending de winnaar van The Voice Senior werd bekendgemaakt.

Toon alleen het PlaatjeToon alleen het Plaatje
RTL Late Night met Twan Huys na halfjaar van televisie
RTL Late Night met Twan Huys na halfjaar van televisie

Lees meer over:

MediaTwan HuysRTL Late Night

Aanbevolen artikelen