Het nieuwe seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld heeft donderdag een plek in de kijkcijfertop 25 bemachtigd. Er keken 1,3 miljoen mensen naar de eerste aflevering.

Daarmee staat het reisprogramma op de derde plek in de lijst met de best bekeken programma's, blijkt uit door Stichting KijkOnderzoek gepubliceerde cijfers.

Het nieuwe seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, dat ze al vijf jaar presenteert, is begonnen met twee afleveringen waarin de presentatrice afreist naar het afgelegen eiland Zuid-Georgia.

"Ik wilde daar al heel lang naartoe, maar het is logistiek onwijs veel gedoe om er te komen", vertelt Dessing in gesprek met NU.nl.

De Wereld Draait Door op tweede plek in dagtop 25

6 Inside kwam donderdag weer boven de 100.000 cijfers uit, nadat het aantal kijkers woensdag voor het eerst sinds de start van het programma onder dit aantal zakte. Er keken donderdag 140.000 mensen naar het entertainmentprogramma, maar hiermee bereikte het geen plek in de top 25.

De finale van de SBS-talentenjacht DanceSing werd door 476.000 mensen bekeken. Zangeres en danseres Sherefa werd uitgeroepen tot winnaar en mag een single opnemen met de bekende producer RedOne.

Het best bekeken programma donderdag was wederom het NOS Journaal van 20.00 uur, waarnaar bijna twee miljoen mensen keken. De Wereld Draait Door staat op een tweede plek met ruim 1,3 miljoen kijkers.

Zo worden kijk- en luistercijfers berekend
90
Zo worden kijk- en luistercijfers berekend