Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Woonprogramma: Kopen Zonder Kijken

20.30-21.30 op RTL 4

In Kopen Zonder Kijken geven huizenzoekers hun lot uit handen aan een aantal woonexperts, die vervolgens - zonder dat de huizenzoekers het hebben gezien - een volgens hen uitermate geschikt huis op de kop tikken. Martijn Krabbé presenteert, Bob Sikkes geeft bouwkundig advies.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen

Film: The Godfather

20.30-0.10 op RTL 7

Centraal staat Don Corleone, die als familiehoofd tegenslagen en rivalen moet zien te weerstaan. Regisseur Francis Ford Coppola beschikt over een enorme hoeveelheid steracteurs, maar Marlon Brando's indrukwekkende vertolking van het titelpersonage steekt alle andere acteurs naar de kroon.

Trailer: The Godfather
Trailer: The Godfather

Informatief programma: Eindelijk Thuis

21.15-22.15 op NPO1

Yun groeide op in een Zuid-Koreaans adoptiegezin, maar werd op haar vijfde alsnog naar een weeshuis gebracht en uiteindelijk geadopteerd door Marius en Ingrid. Samen met haar adoptievader keert Yun terug naar haar geboorteland. Hier gaat ze op zoek naar haar roots en naar haar eerste adoptiegezin.

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in februari.

Documentaire: 2Doc: Het fatale scooterongeluk

20.55-22.00 op NPO2

Na een mislukte overval op een hotel en op de vlucht voor de politie negeerden twee mannen in 2010 een rood stoplicht, waarna ze op een zebrapad een voetganger doodreden. De twee werden vrijgesproken voor de dood van de man, omdat ze beiden ontkenden de scooter te hebben bestuurd. Het resulteerde in een slepende rechtszaak, die vorig jaar uiteindelijk bij de Hoge Raad diende.

Fan van documentaires? Bekijk dan ook dit lijstje met tien Netflix-docu's waar je nog langer over na zult denken.

Film: The Hunger Games: Catching Fire

20.30-23.15 op Net5

Katniss (Jennifer Lawrence) en Peeta (Josh Hutcherson) hebben het onmogelijke gepresteerd en The Hunger Games overleefd. Als dat zorgt voor een opstand, is de straf bruut en moeten ze opnieuw meedoen. Dat zorgt opnieuw voor een spannend avontuur.

Hunger Games Part Two - Trailer
Hunger Games Part Two - Trailer

Vind je The Hunger Games goed? Bekijk dan eens dit lijstje met interessante feitjes over de film die je ongetwijfeld nog niet wist.