Marcel van Lingen, hoofdredacteur van het ANP, zal per 1 april directeur journalistiek worden bij Talpa van John de Mol.

Van Lingen is sinds 2011 hoofdredacteur van het ANP en sinds 2014 ook directielid van de nieuwsdienst. In zijn nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor de journalistieke content van Talpa Network.

De functies van Van Lingen zullen voorlopig worden waargenomen door andere directieleden en de hoofdredactie van het ANP.

"Het was mooi om het ANP krachtig en onmisbaar te maken", zegt Van Lingen in een reactie. "Ik zie ernaar uit om Talpa Network journalistiek verder uit te bouwen."

"Het is een mooi vooruitzicht om de journalistieke knowhow van Marcel van Lingen samen met hem in te kunnen zetten voor de verdere ontwikkelingen op journalistiek gebied bij Talpa Network en ik verheug me op de samenwerking met hem", zegt directeur nieuws Carlo van Lienden over de overstap.

De Mol nam vorig jaar ANP over

Vorig jaar maart werd bekend dat John de Mol persbureau ANP overneemt. De Mol ziet in ANP een grote betekenis voor alle Nederlandse mediabedrijven, vertelde hij destijds.

"Zoals bekend wil Talpa Network uitgroeien tot een groot en modern crossmediabedrijf op de Nederlandse markt", zei hij. "Met de acquisitie van het ANP voegen we daar onafhankelijk en betrouwbaar nieuws aan toe. Daar ben ik erg blij mee."