Fox News-presentator Tucker Carlson heeft woensdagavond in een video gereageerd op zijn uitgelekte interview met Rutger Bregman. Hij zegt er geen spijt van te hebben dat hij de Nederlandse journalist en historicus een "idioot" noemde.

In de video zegt Carlson dat het gesprek in eerste instantie goed ging, maar dat hij uit zijn slof schoot toen Bregman kritiek uitte op het programma. "Toen hij begon te vertellen dat ik mij laat sturen door het management van Fox News ging mij dat te ver."

"Dat klopt namelijk niet, bij Fox News heb ik de volledige vrijheid", zegt Carlson.

Carlson heeft zijn eigen programma op de zender Fox News en interviewde Bregman vanwege diens toespraak op het internationale forum in Davos. Daar zei de Nederlander, die voor De Correspondent schrijft, dat rijke mensen meer belasting zouden moeten betalen.

De presentator haalde tijdens de opnames flink uit naar de Nederlandse journalist. "Waarom rot je niet gewoon op? Met je kleine hersens. Je bent een idioot", zei Carlson tegen Bregman. "Ik probeerde je een platform te geven, maar je bent te vervelend."

Hij zegt geen spijt te hebben van zijn woorden. "Maar doordat ik hem een idioot heb genoemd, konden we dit niet uitzenden op televisie. Dat mag namelijk niet."