Fox News-presentator Tucker Carlson heeft de Nederlandse journalist en historicus Rutger Bregman in een interview een "idioot" genoemd, blijkt uit videobeelden die woensdagavond zijn vrijgegeven door platform NowThisNews.

Volgens Bregman, die voor De Correspondent schrijft, en NowThisNews is er niet geknipt in de beelden die op YouTube staan. Aan het einde van het gesprek is Carlson Bregman helemaal zat.

"Waarom rot je niet gewoon op? Met je kleine hersens. Je bent een idioot", zei de presentator tegen Bregman. "Ik probeerde je een platform te geven, maar je bent te vervelend."

Carlson heeft zijn eigen programma op de zender Fox News en interviewde Bregman vanwege zijn toespraak op het internationale forum in Davos. Daar zei de Nederlander dat rijke mensen meer belasting zouden moeten betalen.

Bregman haalt uit naar Carlson

De Amerikaan begon vol goede moed aan het gesprek, zo is te horen. Hij wilde het met de journalist hebben over rijke mensen en bedrijven die belasting ontduiken.

Bregman leek echter niet van plan om zomaar mee te werken en uitte al vrij snel kritiek op Fox News. "De meeste mensen in Davos en hier bij deze zender worden betaald door miljardairs. Jullie mogen dit soort dingen niet zeggen. Het is goed dat jij het eindelijk hierover wil hebben, maar jij bent geen onderdeel van de oplossing, maar van het probleem."

De Nederlandse historicus beschuldigde alle Fox-presentatoren van het aannemen van geld van de allerrijksten, om in ruil daarvoor bepaalde onderwerpen niet te bespreken. Daarna noemde Carlson Bregman een "idioot" en praatten de twee vooral door elkaar heen.

Het interview zou eerder al uitgezonden worden op Fox, maar de zender koos ervoor dat niet te doen. Daarom heeft Bregman het nu zelf online gezet.