De Luizenmoeder-schrijver en -acteur Diederik Ebbinge was niet op de hoogte van merchandise die Kruidvat verkoopt. Op de spullen staan uitspraken uit de populaire AVROTROS-serie.

6 Inside wist maandag te melden dat de drogisterijketen een aantal op De Luizenmoeder geïnspireerde spullen verkoopt. Zo verkoopt de winkelketen een handdoek met de tekst: "Laat ze maar glanzen." Net als een tas met de uitspraak: "Zie ik eruit alsof ik humor heb?"

Het programma nam contact op met schrijver en acteur Ebbinge, die onlangs liet weten geen derde seizoen van de comedy te maken. Hij stelt niets te hebben geweten van de spullen die worden verkocht en er dus ook geen geld aan te verdienen.

Het management van Ebbinge nam hierna contact op met andere acteurs, die ook niets weten van de merchandise die Kruidvat verkoopt.

Commissariaat voor de Media weet van merchandise

Het Commissariaat voor de Media laat aan RTL Boulevard weten op de hoogte te zijn van het bestaan van de merchandisereeks en dat die voldoet aan de regels van de Mediawet. AVROTROS heeft van het Commissariaat voor de Media toestemming gekregen voor het maken van de spullen. Ook stelt de omroep dat een groot deel van de opbrengsten naar de producent gaat.

NU.nl is nog in afwachting van een reactie van zowel AVROTROS als Kruidvat.

Ebbinge is op dit moment te zien in het tweede seizoen van De Luizenmoeder, dat een waar kijkcijferkanon blijkt te zijn. De eerste aflevering trok meer dan 5,1 miljoen kijkers.