Peter van der Vorst gaat aan de slag als directeur content en marketing bij RTL. De presentator en programmamaker wordt eindverantwoordelijk voor alle content op de zender en digitale platformen.

RTL maakt maandag bekend dat Van der Vorst zijn werkzaamheden voor zijn eigen productiehuis, Vorst Media, langzaam zal afbouwen en vanaf 1 januari 2020 ook stopt met presenteren. Geruchten dat Van der Vorst aan de slag zou gaan als directeur, gingen al langer.

Van der Vorst is ruim 25 jaar werkzaam voor RTL en onder meer te zien als presentator van Van der Vorst ziet sterren, Married at First Sight en Verslaafd. Dit jaar zal hij die rol nog op zich nemen. Ook is hij nog verbonden aan RTL Boulevard, waar hij sinds de start van het programma te zien is.

"Ik kijk ernaar uit om de kennis en ervaring die ik in de afgelopen 25 jaar heb opgedaan als presentator en producent nu in te zetten als directeur content en marketing. Het is een enorme eer én uitdaging om in deze turbulente mediatijden inhoudelijk verantwoordelijk te zijn voor alle zenders en online platformen, waaronder Videoland", aldus Van der Vorst in een reactie.

Van der Vorst produceert met Vorst Media al jaren televisieprogramma's voor RTL, SBS en de NPO. Zijn carrière begon hij in 1989 bij de publieke omroep, waarna hij in 1996 de overstap maakte naar RTL.