NPO3-programma De Luizenmoeder is met afstand het best bekeken programma van de zondagavond. Er keken bijna vier miljoen mensen naar de eerste aflevering van het tweede seizoen van de Nederlandse comedyserie, blijkt maandag uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De serie De Luizenmoeder, bedacht door producent en regisseur Jan Albert de Weerd, speelt zich af op een basisschool waar ouders, leraren en de directie met elkaar overhoop liggen over de kleinste zaken.

De komische reeks werd ook in 2018 zeer goed bekeken. Op het hoogtepunt keken er 4,4 miljoen mensen.

Na De Luizenmoeder bleven nog 1,06 miljoen hangen voor de eerste aflevering van First Dates Hotel.

NOS Journaal door 2,6 miljoen mensen bekeken

Op de tweede plek van best bekeken programma's kwam het NOS Journaal van 20.00 uur, waar ruim 2,6 miljoen mensen naar keken. Studio Sport Eredivisie volgde met bijna 2,5 miljoen kijkers.

Naar Weet Ik Veel, gepresenteerd door Linda de Mol, keken bijna 1,6 miljoen mensen. De kennisquiz was daarmee zondagavond het best bekeken programma van RTL 4.

Het aantal mensen dat hun televisie afstemde op Project Rembrandt daalde licht. De derde aflevering trok 1,2 miljoen kijkers, die van vorige week nog 1,4 miljoen. Naar de eerste uitzending van het NPO1-programma waarin amateurschilders het tegen elkaar opnemen, keken bijna 1,5 miljoen mensen.