Hoewel Piet Paulusma's contract bij SBS6 niet wordt verlengd, kunnen fans zijn voorspellingen ook na zijn vertrek blijven volgen. De weerman gaat online verder.

In gesprek met het AD benadrukt Paulusma dat Piets weer blijft bestaan. "Die ga ik sowieso online doen. We zijn bezig met het bouwen van een nieuwe website, een nieuwe app. Ik hou alle opties open."

Maandag werd bekend dat Paulusma na ruim 23 jaar moet vertrekken bij SBS6. De weerman had graag een 25-jarig jubileum willen bereiken, maar de zender heeft besloten het weer op een andere manier te willen presenteren en heeft daarvoor meteorologen Amara Onwuka en Dennis Wilt aangenomen.

"Van alle kanten hoorde ik dat de zender bezig was met veranderingen, maar ik werd nergens bij betrokken. Dan denk je: oei, wat gaat er gebeuren? Nou, dit dus: mijn contract werd niet verlengd. Ik kwam de kamer uit en zei tegen Edo (Zijlstra, red.) mijn eindregisseur: 'Het is gebeurd'", aldus de 63-jarige Paulusma.

Omroep MAX-baas Jan Slagter heeft al toegezegd dat Paulusma het weer voor zijn omroep mag verzorgen. RTL vindt de weerman te veel bij SBS passen, liet de zender eerder in een reactie aan NU.nl weten.

Paulusma's dochter Martsje, die mogelijk voor SBS6 aan de slag zou gaan als Paulusma met pensioen zou gaan, heeft ook niets meer gehoord over een eventuele baan, zegt haar vader tegen De Telegraaf. "De afgelopen tijd heeft ze Piets weerbericht elke zaterdagavond overgenomen. Helaas heeft dat niet geholpen om bij SBS6 te mogen blijven."