Jan van Veen moet na een maand alweer vertrekken bij NPO Radio 5. Omroep Max-directeur Jan Slagter spreekt van een onwerkbare situatie.

"Het werd een welles-nietesspelletje en zo een onwerkbare situatie. Heel jammer", laat Slagter in een reactie aan het AD weten.

Omroep MAX schrijft in een verklaring dat door een verschil van opvatting over de invulling van het programma de kwaliteit niet kon worden geboden die de omroep voor luisteraars wil.

De presentator zou volgens AD niet naar de studio willen komen om zijn programma in te spreken. Volgens Slagter leverde Van Veen zijn ingesproken teksten in "matige audiokwaliteit" af.

Presentator leest romantische gedichten voor

Van Veen startte zijn radiocarrière op 1 september 1964 aan boord van zeezender Radio Veronica. Daar ontstond één van de langstlopende programma’s van de Nederlandse radio: het fenomeen Candlelight.

In het programma leest de radiomaker romantische gedichten van luisteraars voor. Na Radio Veronica was Candlelight op verschillende stations te horen, zoals Radio 3, Sky Radio en 100% NL.

NU.nl is in afwachting van een reactie van Van Veen.