De Nederlandse actrice Sylvia Hoeks speelt de hoofdrol in een nieuwe, zes minuten durende commercial die regisseur Ridley Scott heeft gemaakt. Het gaat om een korte film voor Turkish Airlines.

Hoeks speelt in The Journey, zoals de titel luidt, een vrouw met een speciale opdracht in Istanboel.

Haar agent heeft een bericht hierover in Turkse media bevestigd. De film is vorig najaar opgenomen. The Journey gaat zondag in première tijdens de Super Bowl, een van de meest bekeken tv-programma's van het jaar in de VS.

Turkish Airlines pakt groot uit, omdat de luchtvaartmaatschappij in 2019 haar 85e verjaardag viert. De volledige versie van The Journey komt zondagavond online.

Het is voor de 81-jarige Ridley Scott, bekend van grote hits als Alien en Gladiator, voor het eerst in zo'n twintig jaar dat hij een commercial draait. Scott werkte eerder met Hoeks samen voor Blade Runner 2049, een film die hij produceerde. Het gerucht gaat dat Hoeks ook de hoofdrol gaat spelen in zijn nieuwe thriller Queen & Country, al is dat nieuws nog niet bevestigd.

Hoeks maakt de afgelopen jaren snel naam in Hollywood. Behalve in Blade Runner 2049, speelde zij ook een belangrijke rol in The Girl in the Spider's Web, het vervolg op megahit The Girl with the Dragon Tattoo. Binnenkort speelt ze onder meer in een Belgisch-Amerikaanse serie over de Nederlandse actrice Sylvia Kristel.