De terugkeer van de iconische leeuw Loeki op de Nederlandse televisie heeft woensdagavond 1,4 miljoen kijkers getrokken. Naar het STER-blok voor het NOS Journaal van 20.00 uur, waarin het nieuwe filmpje van Loeki de Leeuw te zien was, keken live 1,3 miljoen mensen.

Online keken er nog eens 100.000 mensen naar de nieuwe clip van het leeuwtje, maakte Stichting KijkOnderzoek donderdag bekend. Dit zijn meer kijkers dan normaal naar dit reclameblok kijken, legt een zegsman uit. "Vorige week waren dat er 1,1 miljoen voor hetzelfde reclameblok."

Loeki was in het nieuwe filmpje te zien als dj. Zoals gebruikelijk bij het leeuwtje, ging er iets fout en zei hij vervolgens "asjemenou".

Het nieuwe filmpje, gemaakt door de dochter van geestelijk vader Joop Geesink, was een cadeautje aan de ondertekenaars van een petitie van NPO Radio 2-dj's Jan Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte, die vorige week een petitie startten om Loeki terug op televisie te krijgen. De petitie werd binnen een etmaal twintigduizend keer ondertekend.

Het filmpje volgde op de uitzending van De Wereld Draait Door, dat voor de tweede achtereenvolgende dag meer kijkers trok. Bijna 1,49 miljoen mensen schakelden in op NPO1.

Loeki de Leeuw is na petitie terug op televisie
60
Loeki de Leeuw is na petitie terug op televisie

STER denkt na over definitieve terugkeer van Loeki

De STER heeft beloofd serieus na te denken over een definitieve terugkeer van Loeki. De aimabele pop onderbrak de STER-reclames tussen 1972 en 2004. Vaak ging er in de filmpjes iets mis waarbij Loeki steevast "asjemenou" riep.

In totaal zijn er meer dan zevenduizend filmpjes rond Loeki gemaakt. De STER stopte in 2004 met de filmpjes omdat het te duur werd om ze te maken. Het leeuwtje was in de jaren tachtig mateloos populair; hij had onder meer zijn eigen cassettebandjes waarop hij avonturen beleefde.

Hij is de naamgever van de Gouden Loeki, de prijs voor de beste reclamespot van het jaar. Een aantal originele Loeki-poppen zijn te zien in Beeld en Geluid in Hilversum.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!