Evers Staat Op heeft donderdagavond de Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma van het jaar gewonnen. Edwin Evers kreeg de prijs uit handen van Humberto Tan in Theater Gooiland in Hilversum.

De andere kanshebbers waren Somertijd (Radio 10), Vroege Vogels (NPO Radio 1), The Friday Move (BNR) en Club Ondersteboven (SLAM!). Edwin Evers won de Gouden RadioRing ook al in 2006.

Hij maakte donderdag ook kans op de Zilveren RadioSter voor beste radiopresentator, maar die prijs ging naar Bram Krikke van SLAM!. Krikke won daarnaast de Marconi Award voor aanstormend talent.

Evers geniet momenteel van een sabbatical. Hij nam op 21 december afscheid van zijn ochtendshow op Radio 538. "Ik kom zeker terug, maar nog niet binnen nu en een maand, want het ritme bevalt me goed", vertelde hij donderdagavond. "Ik verveel me nog geen moment."

Evers over winnen RadioRing: ‘Bekroning op laatste jaar’
79
Evers over winnen RadioRing: ‘Bekroning op laatste jaar’

Marieke Elsinga wint Zilveren RadioSter bij vrouwen

Bij de vrouwen ging Marieke Elsinga (Qmusic) met de Zilveren RadioSter naar huis. Ook Eva Koreman (BNNVARA, NPO 3FM) en Annemieke Schollaardt waren voor deze prijs genomineerd. "Wat een eer", reageerde Elsinga, die een ochtendprogramma presenteert met Mattie Valk. "Dankjewel als je op mij hebt gestemd."

De Marconi Award voor beste zender werd gewonnen door NPO Radio 2. BNR kreeg de eerste Marconi Online Award voor de app BNR Smart Radio.

Ekdom in de ochtend won prijs vorig jaar

Vorig jaar ging de Gouden RadioRing naar het programma Ekdom in de ochtend van Gerard Ekdom op NPO Radio 2. Hij kreeg toen ook de prijs voor beste radioman. Annemieke Schollaardt werd in dat jaar verkozen tot beste vrouwelijke dj.

Het RadioRing Gala werd gepresenteerd door Rob Janssen. De AVROTROS-dj nam het stokje over van Jan-Willem Roodbeen, die het gala sinds 2011 presenteerde.

Dit jaar kregen luisteraars voor het eerst de kans om het radiofeest bij te wonen. De uitreiking was ook online te volgen en via NPO Radio 2.