Sjoerd den Daas wordt de nieuwe correspondent voor de NOS in China. De journalist volgt Marieke de Vries op, die Peking na zeven jaar verruilt voor een correspondentschap in Washington.

Den Daas, die vanaf het voorjaar te zien zal zijn, werkte al als correspondent in China voor onder meer Het Financieel Dagblad, radiozender BNR en RTL Nieuws. Eerder was hij in Hilversum werkzaam voor RTL Nieuws en RTL Z.

De journalist kijkt uit naar zijn nieuwe baan. "Van de kleine, opmerkelijke verhalen in de Chinese binnenlanden tot het grotere politieke machtsspel waarmee de kaarten op het wereldtoneel opnieuw worden geschud: ik zie het als een geweldige uitdaging die verhalen voor de NOS te gaan vertellen", aldus Den Daas.

Volgens chef buitenland Dick Jansen van de NOS combineert de journalist het vermogen om snel te schakelen op verschillende platformen met veel ervaring en kennis van China. "Gelet op het belang van China en Azië in de nieuwsvoorziening van de NOS hebben we met hem een prima opvolger van Marieke", stelt Jansen.