Nikkie de Jager, die zaterdag als tweede kandidaat naar huis moest in Wie is de Mol?, stuurde aan op haar eigen vertrek. 

Op Instagram Stories schrijft de YouTube-ster zondag dat ze tijdens de test "onbewust" een paar vragen meer invulde op "kandidaten waarvan ik eigenlijk wel wist: zij kunnen het bijna zéker niet zijn".

De reden daarvoor was haar thuissituatie. De Jagers stiefbroertje Mikai leed tijdens haar deelname aan het programma aan een zeldzame vorm van kanker. Hij overleed vorig jaar mei.

"Elke avond stuurde mijn moeder me netjes verslagen met hoe het met hem ging", schrijft De Jager over die tijd. "Tot twee dagen voor mijn exit. Mijn moeder hield opvallend haar mond als ik vroeg hoe het thuis ging. In het spel leken dingen voor me met het uur duidelijker te worden, maar van binnen wist ik: thuis klopt iets niet."

Toen ze na het maken van de test een rood scherm zag verschijnen, het teken dat haar deelname voorbij was, voelde ze berusting. "De kleur van Mikai, de kleur van mijn kleine broertje. Het was goed zo."