Mensen die RTL-programma's kijken zijn van plan dat ook nog te gaan doen als de programma's naar SBS verhuizen. Meer dan een derde (38 procent) zegt te zappen voor programma's als Ik Hou Van Holland en Dance Dance Dance.

12 procent van de mensen die nu minimaal één van de programma's kijkt die gaan verhuizen, geeft aan deze programma's niet op SBS te kijken. De rest van de respondenten reageerde neutraal of wist het niet.

Dat valt te concluderen na onderzoek van NUpanel, een samenwerking tussen NU.nl en hettestpanel.nl.

Op de stelling 'Ik blijf de programma's die van RTL overgaan naar SBS kijken' reageerde 26 procent van de respondenten die een of meerdere van de programma's die gaan verhuizen bekijken met 'eens' en 12 procent met 'helemaal eens'.

In de afgelopen maanden maakten verschillende presentatoren, onder wie Gordon, Wendy van Dijk en Linda de Mol, bekend over te stappen naar Talpa Network van John de Mol. Verschillende programma's verhuizen mee, waaronder Miljoenenjacht, Linda's Zomerweek, Dance Dance Dance en Ik Hou Van Holland.

'Maakt niet uit welke omroep een programma uitzendt'

Het lijkt een redelijke grote groep kijkers niet te deren welke omroep een programma uitzendt. Met de stelling 'Het maakt mij niet uit welke omroep een programma uitzendt' zegt 65 procent het dan ook (helemaal) eens te zijn.

Uit het onderzoek valt verder te concluderen dat veel kijkers niet van plan zijn vaker naar SBS-zenders te kijken door de overstap van onder anderen De Mol, Van Dijk en Gordon. 31 procent zegt dat 'waarschijnlijk niet' te doen en 43 procent 'zeker niet'.

De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op 1.598 ingevulde vragenlijsten en zijn representatief voor heel Nederland en gewogen op geslacht, leeftijd, opleidingsniveau en regio.

Wil jij meedoen aan onderzoeken van NU.nl? Meld je dan aan voor NUpanel.