Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Special: BinnensteBuiten Bijenspecial met chef-kok Ramon Brugman

19.45-20.25 uur op NPO2

Het gaat niet goed met de bij. Er zijn steeds minder wilde bijen en hele bijenvolken sterven uit. En dat heeft ook voor ons grote consequenties. Ramon Brugman, chef-kok van het programma BinnensteBuiten, trekt zich het lot van de bij enorm aan. Deze special volgt hem in zijn avontuur als beginnend imker.

Serie: Kingdom

Vanaf vandaag op Netflix

We moesten even slikken toen we de trailer van Kingdom zagen. De nieuwe zombieserie van Netflix is van Zuid-Koreaanse makelij en dan weet je genoeg; geronnen bloed, gapende wonden en gillende Koreanen vechten soms letterlijk om de bovenhand.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen.

Quiz: 2 voor 12

20.25-21.10 op NPO2

Astrid Joosten presenteert 2 voor 12: een kennisquiz waarin twee duo's het tegen elkaar opnemen. Ze proberen zo veel mogelijk vragen goed te beantwoorden en het woord te raden.

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in januari.

Reportageserie: Reizen Waes Europa

20.25-21.15 uur op NPO3

75 miljoen bezoekers maken Spanje tot een van de populairste bestemmingen van Europa. De meeste toeristen bezoeken Barcelona, Madrid en de Costa's. En dus trekt Tom Waes juist naar de 'achterkant' van Spanje. Onder meer Extremadura en Galicië worden aangedaan.

Hou je van reisprogramma's? Bekijk dan dit lijstje met de zeven beste reisseries op Netflix.

Film: Boyhood

22.25-1.05 uur op NPO3

Boyhood werd in twaalf jaar opgenomen. Daardoor zien we de jonge acteur Ellar Coltrane en zijn personage Mason letterlijk voor onze ogen opgroeien. Het verhaal neemt grote sprongen, die weer een mooie reflectie zijn van de willekeurige manier waarop ons geheugen soms werkt. De film werd ook voor meerdere Oscars genomineerd.