Het Belgische kinderprogramma Tik Tak komt terug. De eerste nieuwe reeks zal in het najaar op de zender Ketnet Junior te zien zijn.

Volgens de makers zullen alle vertrouwde elementen, zoals de schaapjes en het schaduwmannetje, behouden blijven. "We werken met veel respect voor het origineel aan de nieuwe afleveringen", schrijft persbureau Belga vrijdag. De beeldkwaliteit zal wel aan de "hedendaagse normen" voldoen.

Het nieuws werd vrijdagochtend bekendgemaakt in een Belgisch radioprogramma waarin de kleindochter van Mil Lenssens, de bedenker van de serie, te gast was.

Het programma voor peuters was in 1981 voor het eerst te zien op de toenmalige BRT. De serie werd in zowel binnen- als buitenland een succes en is in de loop der jaren uitgezonden in onder meer de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Saoedi-Arabië en Australië.

Het is daarmee een van de belangrijkste Belgische televisie-exportproducten ooit. Tik Tak is na Het Journaal, het weerbericht en het actualiteitenshow Panorama het langstlopende, onafgebroken uitgezonden televisieprogramma op de Belgische publieke omroep.

In totaal werden er 366 verschillende afleveringen van Tik Tak gemaakt. Het programma verdween in 2006 van de televisie. In Nederland werd de serie uitgezonden door onder meer de TROS en de KRO.