Netflix is van plan om meer interactieve content als de Black Mirror-film Bandersnatch te maken, waarbij kijkers zelf konden beslissen hoe het verhaal verliep.

Het was de eerste keer in de geschiedenis van de streamingdienst dat de kijker zelf invloed had op het verhaal. Dat smaakt volgens Greg Peters, hoofd productie bij Netflix, naar meer.

"We zijn van plan om veel meer interactieve series en films als Bandersnatch te gaan maken en zijn dan ook druk bezig de mogelijkheden te onderzoeken", aldus Peters in een interview tijdens een webcast.

Het verhaal draait om een jonge programmeur die in 1984 een computerspel wil maken van een fantasieverhaal genaamd Bandersnatch. Hierbij raken de virtuele wereld en de werkelijkheid al snel met elkaar in de war.

'Veel filmmakers ontzettend enthousiast'

Ted Sarandos, hoofd content Netflix, denkt dat het interactieve format van Bandersnatch mogelijkheden biedt voor allerlei soorten content. "We hebben al veel filmmakers gesproken die ontzettend enthousiast zijn en niet kunnen wachten om te gaan onderzoeken wat er allemaal wel niet mogelijk is."

Speciaal voor Bandersnatch creëerde Netflix een systeem genaamd Branch Manager. De makers van de film moesten in totaal vijf uur content maken om tot een film van negentig minuten te komen waarin verschillende zijpaden in konden worden geslagen. Met het systeem werd dit maakproces vergemakkelijkt.

Netflix is van plan om het systeem in de toekomst vaker te gaan gebruiken voor het maken van films en series.

Trailer Black Mirror Bandersnatch
91
Trailer Black Mirror Bandersnatch