Wim Kieft verruilt Ziggo Sport voor Talpa, het productiebedrijf van John de Mol. De voetbalanalist, die sinds 2016 exclusief verbonden was aan de sportzender, tekent een contract voor drie jaar.

Dat bevestigt Veronica Inside.

Kieft zal vanaf 1 juli te zien zijn bij het sportprogramma op Veronica en tijdens Champions League-avonden. 

De oud-voetballer is een van de vele tv-gezichten die overstapt naar Talpa, dat de zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9 bezit. Zo werd woensdag bekend dat Linda de Mol RTL verlaat om te gaan werken voor het productiebedrijf van haar broer. 

Ook Wendy van Dijk gaat programma's maken voor SBS6 en tevens Gordon en Johnny de Mol laten RTL achter zich om aan de slag te gaan bij de zender van De Mol. 

Kieft was analist van Voetbal Inside

Voordat Kieft een exclusieve overeenkomst aanging met Ziggo Sport, was de voetbalanalist een van de vaste gezichten van het praatprogramma Voetbal Inside. 

De oud-voetballer, die lange tijd kampte met een drank- en cocaïneverslaving, speelde tijdens zijn carrière onder meer voor Ajax, SC Pisa, Torino en PSV. Daarnaast kwam hij 43 keer uit voor het Nederlands voetbalelftal. Hij beëindigde in 1994 zijn voetbalcarrière.