Journalist, columnist en radiomaker Han Mulder is op 83-jarige leeftijd overleden, maakte presentator Wilfried de Jong dinsdagavond bekend in het NPO-radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Mulder overleed in Scheveningen, waar hij woonde. De journalist studeerde politieke wetenschappen in Leiden. Hij werkte voor talloze dagbladen, zoals Het Parool, Het Binnenhof, het Haarlems Dagblad, de Haagsche Courant en het Leidsch Dagblad. Hij was jarenlang hoofdredacteur voor het laatstgenoemde dagblad.

In Hilversum werkte Mulder voor talloze actualiteitenprogramma's, zoals Brandpunt, Den Haag Vandaag en Met het Oog op Morgen. Op 5 januari 1976 was hij de eerste presentator van het iconische programma, dat nog steeds dagelijks aan het eind van de avond te horen is op NPO Radio 1.

Aan het eind van zijn carrière werkte hij enige tijd als directeur voorlichting op het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. De scribent bleef tot op hoge leeftijd actief. Zo schreef hij de afgelopen jaren nog columns voor het Archeologie Magazine en de Internationale Spectator.