De radioprogramma's Somertijd en Club Ondersteboven hebben een nominatie te pakken voor de Gouden RadioRing. 

Presentator Rob van Someren werd maandagmiddag in de uitzending van het Radio 10-programma Somertijd verrast met de nominatie. 

"Ik wens de andere genomineerden veel succes, maar niet te veel. Namens iedereen, ongelooflijk bedankt voor het stemmen. Dit is een heel leuk cadeautje van de luisteraars", reageerde Van Someren.

Club Ondersteboven, een programma van Slam!, wordt gepresenteerd door Bram Krikke en Tom van der Weerd. Krikke had maandag voor de grap al een fles champagne meegenomen naar de uitzending. "We zijn nog niet genomineerd, maar ik zit te wachten op het belletje natuurlijk", zei hij. 

Na een tijdje grappen te hebben gemaakt kregen de presentatoren te horen dat ze daadwerkelijk genomineerd zijn. "Dit is toch wel heel top, verdorie, het is maar goed dat ik die champagne koud heb gezet", aldus Krikke.

Eerder werd al bekendgemaakt dat radioprogramma's Vroege Vogels van NPO Radio 1 en het BNR-programma The Friday Move zijn genomineerd. Binnenkort worden nog twee kanshebbers bekendgemaakt.

De Gouden RadioRing wordt op 31 januari in Theater Gooiland in Hilversum uitgereikt.