Het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels is de tweede genomineerde voor de Gouden RadioRing. Presentatoren Menno Bentveld en Andrea van Pol werden zondagochtend in de uitzending verrast door Gouden RadioRing-presentator Rob Janssen.

"Andrea? Hallo? Er komt even een rare vogel doorheen", zo onderbrak Janssen de uitzending midden in een presentatietekst. Hij vertelde Van Pol vervolgens dat Vroege Vogels dit jaar een van de kanshebbers is.

Bentveld, die vanwege vakantie niet in de studio aanwezig was, werd per telefoon ingelicht. "Nou ja. Wow, dit is geweldig. Wat eervol", reageerde Van Pol blij.

Vroege Vogels wordt al meer dan veertig jaar gemaakt. Vorig jaar werd het BNNVARA-programma al bekroond met de Zilveren Reismicrofoon.

The Friday Move eerste genomineerde

Eerder deze week werd bekend dat The Friday Move van BNR Nieuwsradio de eerste genomineerde is voor de Gouden RadioRing.

De prijs voor beste radioprogramma van het jaar wordt op 31 januari in Theater Gooiland in Hilversum uitgereikt. De overige drie genomineerden worden de komende dagen bekendgemaakt.