Kaj Gorgels vervangt Dennis Weening als presentator in Expeditie Robinson. De YouTuber, die eerder ook Temptation Island VIPS presenteerde, zal vanaf het komende seizoen te zien zijn in de realityserie waarin BN'ers moeten zien te overleven op een onbewoond eiland.

Dat werd vrijdag bekendgemaakt door RTL. De 28-jarige Gorgels, die zelf finalist was in het programma en bekend werd door zijn videoserie Kaj's Typetjes, zal samen met Nicolette Kluijver Expeditie gaan presenteren.

"Deelname aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou presenteren", vertelt Gorgels.

"Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen."

'Kaj combineert lef en humor'

"Wij zijn heel blij dat Kaj als fan en oud-kandidaat nu presentator wordt van een van onze meest geprezen programma's", zegt Werner van Es, programmadirecteur RTL.

"Hij is een talent dat lef, humor en scherpzinnigheid combineert met de gave om een speciale band aan te gaan met zijn kijkers. Samen met zijn eigen ervaring bij Expeditie Robinson, gaat dit volgens mij een extra dimensie toevoegen voor het programma. We wensen hem en Nicolette alle succes."

Expeditie Robinson krijgt volgend jaar ook een editie met 'onbekende deelnemers', die te zien zal zijn via Videoland. Het is nog niet bekend wie dit programma gaat presenteren. 

RTL reageert nogmaals op vertrek Weening

Eind 2018 werd bekend dat Weening, die het programma vijf seizoenen presenteerde, gedwongen moest vertrekken. Hierover zegt Van Es het volgende: "We hebben in de communicatie fouten gemaakt, die voor onnodige ruis en speculatie hebben gezorgd."

De zender bedankt Weening "nogmaals voor zijn onmiskenbare aandeel in het succes van Expeditie Robinson". "We wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe plannen." Weening gaat binnenkort onder meer een programma presenteren voor de zender Spike.

De voormalig RTL-presentator reageerde vrijdag zelf ook op het nieuws. "Fijne vent", schrijft Weening. "Geniet van het allermooiste programma wat er is."

Weening was verbaasd na beëindiging contract

De 41-jarige Weening kreeg te horen dat zijn contract niet zou worden verlengd, voordat zijn laatste seizoen als presentator van Expeditie Robinson nog moest beginnen.

"Omdat Expeditie Robinson zo succesvol is, denk je niet dat je contract niet wordt verlengd. Het gaat onwijs goed, de kijkcijfers zijn elk jaar beter, dus je denkt: never change a winning team", vertelde hij in gesprek met NU.nl

Toen Weening uiteindelijk te horen kreeg dat hij niet verder mocht, was hij wel verbaasd. Maar die verbazing maakte al vrij snel plaats voor een gevoel van acceptatie.

"Luister, ik rekende me niet rijk. Ik wist dat dit moment altijd zou kunnen komen. Ik heb gekkere dingen zien gebeuren bij de televisie."

In de auto met Dennis Weening: 'RTL kon ontslag niet goed uitleggen'
700
In de auto met Dennis Weening: 'RTL kon ontslag niet goed uitleggen'