Voetbalanalist Youri Mulder vertrok in januari 2017 na vijftien jaar van de NOS naar Ziggo Sport. Hoewel de kijkcijfers van zijn nieuwe programma's niet kunnen tippen aan die bij zijn oude werkgever, heeft hij geen spijt van de overstap.

"Van veel of weinig kijkcijfers heb ik nooit veel gemerkt. Ik ben geen man van sociale media. Ik heb wel Twitter, maar daar kijk ik niet naar. Misschien dat mijn hele timeline volliep als ik iets raars zei bij Studio Voetbal. Maar dat zag ik toch niet", aldus de 49-jarige Mulder in gesprek met Playboy.

Naar de uitzendingen van Studio Voetbal kijken gemiddeld een miljoen mensen. Bij Ziggo Sport moet Mulder het met zo'n 100.000 kijkers doen.

Hoewel de kijkcijfers hem niet dwarszitten, vond hij het wel heel lastig om te vertrekken bij NOS. "Ik had ook een mooi pakket met interlands en eindtoernooien. Dat vond ik het leukst, zo'n EK of WK met een vaste groep NOS-mensen in een vast ritme werken."

Analist kon NOS en Ziggo Sport niet combineren

Mulder koos uiteindelijk toch voor de overstap, omdat hij bij Ziggo Sport twee keer zoveel uitzendingen kon doen. "Van de NOS kreeg ik de optie om het allebei te doen. Maar je kunt Rondo en Studio Voetbal niet combineren, dat is allebei op zondagavond. En dan ja, beslis je maar wat."

Toen Ziggo voorstelde dat hij voor de NOS wel Oranje kon blijven doen, leek er even iets te combineren te zijn. "Maar dat zagen ze bij de NOS niet zo zitten. Het werd ingewikkeld, toen dacht ik: pff, alles bij Ziggo."