Albert Verlinde merkt dat andere bekende Nederlanders zich al lang niet meer zo makkelijk laten fotograferen of filmen in compromitterende situaties. Volgens de entertainmentkenner zijn ze voorzichtiger geworden.

"Als je bekend bent, loop je nu eenmaal meer risico dat er iets naar buiten komt dat je geheim had willen houden. Zo werkt het. Ik heb op dat vlak zelf ook het een en ander meegemaakt." Daarmee doelt hij onder meer op een video waarin zijn toenmalige echtgenoot Onno Hoes een ander zoende.

"Zeker in deze tijden, met mobiele telefoontjes die alles kunnen filmen, denk ik dat BN'ers beter uitkijken. Ze zijn zich ervan bewust dat ze constant worden gezien."

In gesprek met het AD zegt de musicalproducent dat hij het voor zijn nieuwe programma 6Inside uiteraard liever anders zou zien, zodat er iets spannends gebeurt. "Maar als ik een goed verhaal heb, bel ik de persoon in kwestie om het te checken. Johan Derksen doet dat niet anders, alleen kleeft aan mij een ander imago."

Het nieuwe programma concurreert met RTL Boulevard, waarin Verlinde ruim vijftien jaar achter de desk zat. Achteraf zegt Verlinde dat hij eerder had moeten vertrekken bij het RTL-programma. Hij vindt dat "de angel" er bij de zender al een tijd uit is. "Mensen die de hele avond alles mooi vinden van elkaar zijn niet leuk om naar te kijken."