De ongeneeslijk zieke politiek commentator en Radio 1-presentator Max van Weezel krijgt een eigen documentaire bij Omroep MAX. Met presentatrice Dionne Stax en (oud)-politici praat hij over zijn werk, leven en de politiek.

Bij de 67-jarige Van Weezel is aan het begin van dit jaar alvleesklierkanker geconstateerd. Hij onderging met spoed een zware operatie en er volgde maandenlang een chemotherapie. Bij Radio 1 vertelde hij dat de chemotherapie niet voldoende heeft gewerkt en dat hij volgens artsen nog maar een paar maanden te leven heeft.

Van Weezel is al ruim 42 jaar een bekend gezicht op het Binnenhof. Hij presenteerde verschillende radioprogramma’s, een podcast en schreef columns. Naast zijn interview met Stax halen politici zoals premier Mark Rutte, oud-premier Dries van Agt en oud-vicepremier Hans Wiegel herinneringen op aan de politiek journalist.

Over het naderende einde blijft Van Weezel nuchter. Van Weezel wil dan ook zoveel mogelijk de actualiteiten volgen. Hij noemt het zijn "laatste strohalm". "De wereld gaat door en ik wil er zoveel mogelijk bij zijn en alles zoveel mogelijk blijven volgen. Dat heet sterven in het harnas."

De documentaire wordt uitgezonden op zondag 6 januari bij Max op NPO2 om 19.15 uur.