Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Documentaire: Uit het leven van 2018

21.25-22.45 uur op NPO1

Dave Mantel, George Bush Sr., Barbara Bush, Mies Bouwman, Ruud Lubbers, Aretha Franklin, Ron de Rijk, Wim Kok, Ingvar Kamprad, Avicii. Herman van de Zandt herdenkt de overleden beroemdheden in dit eerbetoon.

Serie: The Little Drummer Girl

22.45-23.45 uur op NPO2

Florence Pugh en Alexander Skarsgard spelen de hoofdrollen in de serie gebaseerd op het boek van John Le Carr. Na een bomaanslag in 1979 in West-Duitsland, gaat Israëli Kurtz en de antiterreureenheid op zoek naar de dader Khalil.

Trailer The Little Drummer Girl
40
Trailer The Little Drummer Girl

​Hou je van misdaadseries? Bekijk dan dit lijstje met vijf series die je moet zien als je van Narcos houdt

Documentaire: Queen: Rock the World

22.10-23.20 uur op NPO3

41 jaar geleden bracht Queen een zesde album uit, getiteld News of the World. Terwijl de pers massaal punk begon te omarmen, knalde Queen stadionhits We Will Rock You en We Are The Champions de wereld in.

Hou je van Queen? Bekijk dan ook dit lijstje met acht legendarische momenten van Freddie Mercury

Documentaire: Z Doc: Het fenomeen Avicii

21.30-23.30 uur op RTL Z

Zelfs als je nog nooit van Tim Bergling gehoord hebt, is deze documentaire is meer dan de moeite waard. Een kijkje in het eenzame leven van de Zweedse producer en top-dj Avicci, de jonge miljonair die in april van dit jaar een eind aan zijn leven maakte.

Film: Kubo and the Two Strings

16.00-18.00 uur op SBS 6

Studio Laika heeft zich met grimmige animatiefilms als Corpse Bride en Coraline ontpopt tot Pixar en DreamWorks. Hun nieuwste film draait om Kubo, een jongetje dat zijn hobby - het maken van papierpoppen - afwisselt met zorgen voor zijn zieke moeder. Het verhaal over opgroeien en verlies ontroert.

Trailer Kubo and the Two Strings
60
Trailer Kubo and the Two Strings

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in januari