Humberto Tan presenteert vanaf 20 januari het nieuwe voetbalprogramma VTBL van RTL. De show moet het gat opvullen dat Voetbal Inside heeft achtergelaten door naar Veronica (Talpa) te vertrekken.

Dat maakte Tan vrijdag bekend in de afscheidsshow van Edwin Evers bij Radio 538. Het programma is iedere zondag vanaf 20.00 uur te zien en krijgt ook een online platform met een app, site en sociale media-pagina's.

In VTBL zullen vaste analisten elkaar afwisselen en aanschuiven aan tafel, onder wie voormalig profvoetballers Theo Janssen en Jimmy Floyd Hasselbaink, sportverslaggever Bart Nolles en sportjournalist Simon Zijlemans, die een sociale media-update geeft van de meest besproken voetballers.

Ook zullen er actuele voetbalgezichten in het programma te zien zijn.

In mei van dit jaar was op RTL 7 de laatste aflevering van het zeer populaire Voetbal Inside met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen te zien. De drie verhuisden naar Veronica en het programma ging door onder de naam Veronica Inside. RTL behield de naam Voetbal Inside, die onder meer verbonden is aan een online platform en wordt gebruikt voor live-uitzendingen op de zender.

Het afgelopen seizoen van Voetbal Inside was turbulent. Na verschillende relletjes maakten Genee, Derksen en Van der Gijp bekend dat ze RTL gingen verlaten.