Edwin Evers is vrijdag begonnen aan zijn laatste uitzending van Evers Staat Op. De vertrekkende dj trapte de twaalf uur durende marathonuitzending op Radio 538 af met het nummer This Is The Last Time van Keane.

Evers werd al vroeg in de ochtend verrast toen de studio volliep met al zijn collega's van het radiostation, onder wie zijn opvolger Frank Dane, maar ook Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van de middagshow. "Snappen jullie het nu? Vroeg hè", grapte de presentator.

Ook werd het schilderij de Ochtendwacht onthuld, een knipoog naar Rembrandts Nachtwacht, met daarop alle vrienden van de show.

De uitzending duurt tot 18.00 uur. "We gaan er een leuke dag van maken. Ik ben niet bevreesd voor wat er in het draaiboek staat, maar vooral voor wat er niet in staat. Het is een spannende dag, het wordt een rollercoaster", aldus Evers.

Evers werd gedurende de uitzending door burgemeester Peter Snijders uitgeroepen tot 'ochtendburgemeester van de gemeente Hardenberg'. De radiopresentator kreeg een ambtsketen uitgereikt, gezien zijn "toonaangevende rol voor naamsbekendheid van de gemeente Hardenberg".

Radio-dj bedankt door collega's

In het AD staat een advertentie van Mattie en Marieke, het presentatieduo van de ochtendshow van concurrent Qmusic bedankt Evers voor de de mooie jaren. Ook zag Evers onderweg naar Hilversum billboards langs de weg waarop hij succes met de laatste uitzending werd gewenst.

Tijdens de show komen verschillende mensen langs. Zo was Mark Rutte vrijdagmorgen te gast, die vertelde de humor van Evers staat op altijd "supergezellig" te vinden. "Mensen haten de files, maar er is een groot voordeel en dat is dat je wat langer naar 538 kunt luisteren. Ik denk dat heel Nederland daarvan genoten heeft"

In de afscheidsuitzending blikt Evers met zijn vaste sidekicks Rick Romijn, Niels van Baarlen en Jelte van der Goot en zijn nieuwslezer Henk Blok terug op 21 jaar Evers Staat Op. Dat doen ze samen met artiesten, vrienden van de show en 538-collega's.

Ook is er veel (live) muziek te horen. Evers gaat zich na zijn afscheid meer bezighouden met zijn eigen band en het schrijven van muziek. Ook verwacht hij weer terug te keren op de radio, alleen weet hij nog niet waar en wanneer.

'Vrienden Van De Show' zingen afscheidslied voor Edwin Evers
205
'Vrienden Van De Show' zingen afscheidslied voor Edwin Evers