De makers van de Amerikaanse editie van Sesamstraat hebben in het programma het onderwerp dakloosheid aangesneden. De roze pop Lily vertelde woensdag in de kindershow dat zij en haar familie hun huis zijn kwijtgeraakt.

"We hebben onze eigen flat niet meer, we slapen al een tijdje op allerlei verschillende plekken", zegt Lily tegen Elmo in een online verschenen video. "We wonen nergens, en soms vraag ik me af of we ooit weer een thuis zullen hebben."

Lily werd in 2011 geïntroduceerd, toen in een fragment dat ging over kinderen die niet altijd weten of er thuis genoeg te eten is. "We hebben haar verhaal zo vervolgd, dat kinderen in die situatie zich met haar kunnen identificeren", legt de baas van de maker van het programma, Sesame Workshop, uit aan CNN. "We hopen dat we niet alleen hen bereiken, maar dat we ook anderen iets meer begrip geven voor deze kwestie."

Voor Lily loopt het goed af in de aflevering. Ze vertelt later dat zij en haar familie weer een eigen appartement hebben.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!