Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Reportage: Je geld of mijn leven

20.30-21.25 uur op NPO1

Bert van Leeuwen maakt de wereld een beetje beter. Hij volgt de strijd van vier patiënten die een crowdfunding gestart zijn om hun operatie of onderzoek te bekostigen. In dit programma hebben ze het over wat een mensenleven waard is.

Documentaire: Wildernis onder water

19.50-20.25 uur op NPO2

Zodra de lente begint, gaan vissen massaal op weg naar andere gebieden om zich voort te planten of op te groeien. Voor de kust van Nederland zijn er elk jaar miljoenen glasaaltjes. Deze jonge palingen komen helemaal vanuit Mexico. Vrijwilligers Ton en Rudi helpen de vissen de polders van Midden-Delfland te bereiken.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen

Documentaire: 2Doc: Maalstroom

23.00-23.55 uur op NPO2

In 2014 spoelde op Texel het gehavende lichaam aan van een Syrische man in een wetsuit. De 22-jarige vluchteling Mouaz al-Balkhi probeerde van Calais naar Dover te zwemmen, waar een oom van hem woont. Filmmaker Misja Pekel geeft de man een verhaal.

Bekijk ook dit lijstje met tien Netflix-docu’s waar je nog langer over na zult denken.

Film: Notting Hill

20.30-23.05 uur op Net5

Het is liefde op het eerste gezicht voor boekverkoper William (Hugh Grant), wanneer filmster Anna (Julia Roberts) zijn winkel binnenloopt. Ze worden verliefd op elkaar, maar voor William blijkt het best moeilijk om met een relatie te hebben met een van de populairste vrouwen op aarde.

Als je van romcoms houdt, moet je zeker dit artikel lezen over zeven Love Actually-scènes die onze harten doen smelten.   

Film: Elysium

22.35-0.45 uur op RTL 7

In de nabije toekomst wonen de rijken op het enorme ruimtestation Elysium, terwijl de rest van de mensheid op de overbevolkte aarde moet leven. Om de luxe levensstijl van Elysium te beschermen, stelt Minister Rhodes anti-immigratiewetten op. Toch proberen mensen Elysium te bereiken.

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in december