Nog op zoek naar een goede film, serie of spelshow voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Film: Rams 

23.35-1.05 uur op Canvas 

De broers Gummu en Kiddi zijn beiden schapenboer, maar hebben al veertig jaar niet met elkaar gepraat. Ze moeten samenwerken om hun dierbare schapen te redden. De film verweeft het kleine verhaal van twee broers met het grote verhaal van de landelijke economie. Met een lach, traan, humor en mooie beelden. 

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in december

Misdaadserie: Dr. Bull 

21.50-22.50 uur Net5 

Jason Bulls hoort in de eerste aflevering van het tweede seizoen hoe weduwe Kara Clayton zich opstelt als ze wordt verdacht van de moord op haar welgestelde echtgenoot. Ze zwéért dat ze uit zelfbescherming handelde. Toch verdacht, aangezien ze zijn hele fortuin erft. Van dat geld schakelt ze een dure advocaat in.  

Als je van misdaadseries houdt, moet je zeker dit lijstje met vijf misdaadseries bekijken.  

Film: Starred Up 

23.45-1.30 uur op NPO 3 

Een hartverscheurende en overtuigende blik op het leven achter de tralies, vanuit het perspectief van een angstige, maar ook kwade jongen. 

Amusement: De tv-kijker van het jaar 

20.30-21.20 op NPO 1 

Harm Edens presenteert vanavond alweer de finale. Honderd kandidaten krijgen allerlei vragen over de opvallendste televisiefragmenten. De kijker die (bijna) alles weet, maakt kans op de titel De tv-kijker van het jaar. De Nederlandse tv-shows die het minder goed hebben gedaan, staan hier in een lijstje.  

Film: Brick Mansions 

22.30-0.35 uur op RTL 7 

Het overlijden van Paul Walker was triest genoeg, dus het zou erg zijn geweest als zijn op één na laatste film een flop bleek te zijn. Gelukkig is Brick Mansions een prima actiefilm waar de knok-scènes, schietpartijen en achtervolgingen van afspatten.