Het Knoop Gala verhuist toch niet samen met zijn vaste presentator Paul de Leeuw naar RTL. Dat laat de NTR woensdagavond weten nadat RTL Boulevard dit nieuws bracht.

"Wij zijn ontzettend blij met en trots op het programma, aldus een woordvoerder van de NTR. "En er is geen sprake van dat het bij de Publieke Omroep weg zal gaan." 

Het feit dat De Leeuw naar RTL is overgestapt, betekent volgens NPO niet dat hij het Gala niet meer kan presenteren. "Integendeel, we zijn heel blij met Paul en hopen dat hij hier nog jaren mee doorgaat."

Ook HandicapNL, de organisator van het gala, ontkent dat er plannen zijn om het programma naar de commerciële omroep te verhuizen. 

Volgens de NTR is aan RTL Boulevard gevraagd het bericht te rectificeren.

Het Knoop Gala is sinds 2009 te zien bij de NTR en wordt al vanaf de eerste editie gepresenteerd door De Leeuw. De presentator was sinds 1990 werkzaam bij de VARA, later BNNVARA. Begin juni maakte hij bekend over te stappen naar RTL, waar hij vanaf dit televisieseizoen programma’s zal maken.

Jaarlijks muziekgala

Het Knoop Gala van dit jaar is onlangs opgenomen in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tijdens de jaarlijkse muziekavond treden mensen met een verstandelijke beperking samen op met verschillende bekende Nederlandse artiesten. 

Dit jaar zijn onder andere Nick en Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef te gast.  De uitzending van deze editie is op 22 december.