Het is 5 december, de dag dat Sinterklaas en zijn pieten langskomen bij veel huishoudens in Nederland. Ook in televisieprogramma's wordt daar volop aandacht aan besteed. NU.nl zette op een rijtje wat er zoal te zien is.

Kinderprogramma: Het sinterklaasjournaal

De hele dag zijn er afleveringen van Het sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok te zien op NPO 3. De laatste uitzending is van 17.10 tot 18.00 uur.

Kinderserie: De Pepernoten Club

12.50 - 16.10 uur op RTL 8

In deze kinderserie moeten Vlogpiet en Prankpiet pakjesavond redden, terwijl ze per ongeluk alle verlanglijstjes zijn kwijtgeraakt.

Kinderprogramma: ZAPP Sinterklaasfeest 2018

16.15 - 17.10 uur op NPO3

Sinterklaas komt op zijn verjaardag langs en neemt niet alleen pieten mee, maar ook bekende Zapp-presentatoren en acteurs.

Spelshow: Sinterklaas, wie kent hem niet

20.35 - 21.35 uur op NPO1

Gepresenteerd door Dieuwertje Blok, Frank Evenblij en Sinterklaas zelf. In de spelshow nemen Richard Groenendijk, Sander Lantinga, Maan de Steenwinkel, Anita Witzier, Gregory Sedoc en Erik van Muiswinkel het tegen elkaar op.

Kinderprogramma: Sint & Paul Pakken Uit!

21.30 - 23.00 uur op RTL 4

Paul de Leeuw is al jarenlang met een show te zien op sinterklaasavond. Eerst voor de publieke omroep, en nu bij RTL. De presentator ontvangt gasten en deelt surprises uit.

Films

Bioscoopfilm: Sinterklaas en de vlucht door de lucht

Deze film gaat over de verwende Floor, die een zwembad vol chocolademunten vraagt aan haar rijke vader. Vader vraagt hulp aan Sinterklaas, maar als die hem niet kan helpen, besluit hij de goedheiligman te ontvoeren.

Bioscoopfilm: Trippel Trappel: Dierensinterklaas

Deze film gaat over de avontuurlijke fret Fretje, die met hond Bello en wandelende tak Takkie bij het jongetje Julian woont. Fretje ziet dat Julian een lijstje maakt voor Sinterklaas en wil zelf ook cadeautjes vragen, maar volgens Bello is Sinterklaas niet voor dieren.

Bioscoopfilm: Party Piet Pablo de film 

Het lijkt erop dat alles dit jaar zonder problemen verloopt: de stoomboot van Sinterklaas is op weg naar Nederland en alle pieten, pepernoten en cadeaus zijn aan boord. Maar dan gaat het helemaal mis...

Bioscoopfilm: Sinterklaas en de verdwenen verjaardagsmijter

Sinterklaas krijgt een mijter voor zijn verjaardag en is daar zo blij mee dat hij zijn cadeau tentoonstelt in het museum. Maar dan bedenken drie boeven een plan om de mijter te stelen en Sinterklaas te ontvoeren. De pieten komen op hun beurt met een plan om Sinterklaas en de mijter terug te halen.