Peter Pannekoek heeft omroep BNNVARA altijd vermeden vanwege het werk van zijn moeder, die werkzaam is als hoofd amusement bij de omroep. De cabaretier was bang het verwijt te krijgen dat hij werd voorgetrokken.

In gesprek met VARAGids vertelt de 32-jarige Pannekoek dat "de dag dat zij met pensioen gaat niet snel genoeg kan komen".

"Omdat ik me áltijd moet verantwoorden. Ik denk vaak aan Daley Blind, hij moet datzelfde gevoel hebben. Terwijl hij echt niet opgesteld zou worden als hij niet kan voetballen. Snap je?"

Daarom heeft Pannekoek altijd buiten de VARA om gewerkt. "Koefnoen en Dit was het nieuws zitten bij AVRO- TROS, The Daily Show en De Roast bij Comedy Central. Allemaal om maar nooit het verwijt te kunnen krijgen dat ik zou worden voorgetrokken."

Toen de cabaretier het gevoel kreeg zich inmiddels bewezen te hebben, besloot hij toch iets te maken voor BNNVARA: Sterke Verhalen, waarin teams door het stellen van tactische vragen waarheden van leugens proberen te onderscheiden (Pannekoek stelde voor dit oorspronkelijk Britse programma naar Nederland te halen, red.).

"Het wordt natuurlijk idioot als ik kansen ga weigeren om de schijn maar niet tegen te krijgen. Ja, Sterke Verhalen wordt uitgezonden door BNNVARA, maar dat is allemaal buiten haar om gegaan."