John Jansen van Galen, columnist van radioprogramma OVT, stelt dat medecolumnisten Philip Freriks en Alexander Münninghoff moesten vertrekken omdat de hoofdredactie van het programma wilde verjongen. Dat schrijft Jansen van Galen op de website van het radioprogramma Met het oog op morgen.

"Ik ben keurig opgebeld door de hoofdredacteur die zei: we gaan verjongen en we nemen afscheid van Philip Freriks en Alexander Münninghoff. Maar jij en Nelleke Noordervliet mogen blijven", aldus Jansen van Galen. Waarom de 78-jarige columnist wel mocht blijven en zijn collega’s van 74 het veld moesten ruimen, weet hij niet.

Freriks kan deze versie van de loop der gebeurtenissen desgevraagd niet bevestigen. "Ik heb niets vernomen sinds dat oriënterende gesprek over een mogelijk vertrek in maart, dus het zou best kunnen", stelt de gelauwerde presentator. "Ik heb wel een mailtje gehad van Alexander dat op deze verklaring kan wijzen."

Freriks en de VPRO hebben maandag contact gehad om het incident van zondag uit te praten. De columnist hoorde live in de uitzending dat hij ontslagen werd. De redactie van OVT was maandag niet bereikbaar voor commentaar op de uitspraken van Jansen van Galen.

Het is niet de eerste keer dat er rumoer is omdat een radiocoryfee vanwege zijn leeftijd moest vertrekken. Eerder dit najaar ontstond er veel commotie nadat BNNVARA Felix Meurders wilde ontslaan als presentator van het populaire programma Spijkers met Koppen. Dit besluit werd uiteindelijk teruggedraaid.

Philip Freriks hoort live dat het zijn laatste column was
76
Philip Freriks hoort live dat het zijn laatste column was