De tweede Antonie Kamerling Award is naar de tv-serie #jesuisdepri gegaan. De KRO-NCRV-serie droeg volgens het publiek dat stemde het afgelopen jaar het meest bij aan openheid over psychische problemen.

De vijf jongeren uit de serie, fotografe Rosemary Dekker, de makers en presentator Jan Kooijman kregen de award donderdag tijdens een 'Open MIND Diner' in Amersfoort. De prijs werd overhandigd door de winnaar van vorig jaar, psychiater Menno Oosterhoff.

Meer dan 5.500 mensen hebben hun stem uitgebracht. #jesuisdepri kreeg 39 procent van de stemmen, de tv-serie True Selfie 33 procent en de documentaire Alicia 28 procent.

In #jesuisdepri volgde Kooijman vijf jongeren die depressief zijn of dat zijn geweest. De serie wil depressie onder jongeren bespreekbaar maken en meer begrip creëren voor jongeren met de ziekte.

Met de Antonie Kamerling Award wil de stichting MIND aandacht vragen voor psychische problemen. De prijs kwam tot stand na overleg met Isa Hoes en de familie van Kamerling. Oosterhoff was vorig jaar de eerste winnaar met zijn boek Vals Alarm.