Nog op zoek naar een goede film, serie of spelshow voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Reportageserie: Joris zoekt Troost

20.25 - 21.00 uur op NPO 2

De dood is alomtegenwoordig, maar komt nooit gelegen. In Joris zoekt Troost gaat Joris Linssen op zoek naar de troost van de straat, het massaal en actief meeleven met slachtoffers van zinloos geweld. Ook onderzoekt hij hoe de rouw- en uitvaartcultuur is veranderd.

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in december

Quiz: Top 2000 Quiz

20.25 - 21.20 uur op NPO 2

In aanloop naar de Top 2000, die tussen Eerste Kerstdag en Nieuwjaar wordt uitgezonden op Radio 2, kun je je kennis testen met deze quiz. Teams met twee BN'ers nemen het tegen elkaar op. De teams zijn Irene Moors en Rob Stenders, Niels van der Laan en Jeroen Woe en ten slotte Giovanca en Thijs Boontjes.

Reportageserie​: Natascha's beloofde land

21.20 - 22.10 uur op NPO 3

Max van Weezel (politiek commentator bij Vrij Nederland) en Anet Bleich (politiek journalist bij de Volkskrant) hebben een dochter genaamd Natascha. Ze fiets een maand lang door Israël en de Westbank om met jongeren te praten over hun toekomstdromen.

Documentaireserie: Mountains: Life Above the Clouds

20.35 - 21.30 uur op NPO 1

In Mountains wordt telkens een andere bergketen onder de loep genomen en worden de dieren gevolgd die op deze plekken leven. In deze eerste aflevering: de Rocky Mountains. Als je van dit soort docu's houdt, zet je dan schrap: Netflix maakt ook een documentaireserie met David Attenborough.

Film: The Devil Wears Prada

20.30 - 22.45 uur op Net5

De net afgestudeerde journaliste Andy (Anne Hathaway) krijgt een kans bij het hippe modemagazine Runway. Haar functie als assistente van de niets ontziende hoofdredacteur, gespeeld door Meryl Streep, leidt tot veel heftige momenten. Behalve een coming-of-ageverhaal, is dit een satire op de modewereld en -journalistiek.

Bekijk de trailer van The Devil Wears Prada
133
Bekijk de trailer van The Devil Wears Prada