Bobby Brown, de ex-man van de in 2012 overleden zangeres Whitney Houston, dient een aanklacht in tegen de BBC en de Amerikaanse betaalzender Showtime. Volgens Brown is in een documentaire over de zangeres zonder toestemming filmmateriaal van hemzelf en zijn overleden dochter Bobbi Kristina gebruikt.

In de vrijgegeven documenten, onder meer gepubliceerd door The Hollywood Reporter, staat dat er ongevraagd zo'n dertig minuten aan materiaal in de documentaire Can I Be Me? is gebruikt.

Het gaat om opnamen die zijn gemaakt voor de scheiding van Brown en Houston in 2007. "Brown heeft nooit toestemming verleend om dit materiaal uit te zenden." De zanger eist daarom een schadevergoeding van 2 miljoen dollar (ruim 1,7 miljoen euro).

Houston kwam in 2012 na een overdosis drugs om het leven. Bobbi Kristina Brown overleed op 22-jarige leeftijd in juli 2015, een paar maanden nadat ze door haar vriend Nick Gordon bewusteloos en met haar hoofd onder water in bad was gevonden.

Eerder verbood een rechter de uitzending van een televisiefilm over Bobbi Kristina, ook nadat Brown een rechtszaak tegen de makers had aangespannen.

Trailer Whitney Can I Be Me
129
Trailer Whitney Can I Be Me