Dominee Ruben van Zwieten (35) en schrijfster Heleen van Royen (53) behoren tot de personen die meedoen aan de roast van presentator Johnny de Mol.

Televisiezender Comedy Central maakt daarmee de eerste twee roasters bekend die de zoon van John de Mol en Willeke Alberti zullen beledigen voor het goede doel.

Van Zwieten is bekend als de 'dominee van de Zuidas'. De goede vriend van De Mol heeft onlangs het huwelijk van de 39-jarige presentator met Anouk van Schie ingezegend.

Van Royen is vooral bekend van haar boeken De gelukkige huisvrouw, De mannentester en De hartsvriendin. "De laatste tijd heb ik weinig aan je. Je bent zo braaf geworden, slaapverwekkend gewoon. Hopelijk brengt deze roast weer wat leven in de brouwerij", zo richt de schrijfster zich tot De Mol.

Naast Van Zwieten en Van Royen is komiek Peter Pannekoek weer van de partij, net als bij de vorige roasts van Gordon (2016) en Giel Beelen (2017). De roast van De Mol zal 18 december te zien zijn op Comedy Central.

Johnny de Mol moet van priester in teaser boete doen met roast
150
Johnny de Mol moet van priester in teaser boete doen met roast

Beroemdheden worden geroast door bekenden

In de uit Amerika overgewaaide roasts worden bekende mensen geconfronteerd met gênante momenten en opvallende eigenschappen. In de jaren zeventig werden ze gedaan door de vriendengroep rond zanger Dean Martin. Onder anderen Martin zelf, Frank Sinatra, Sammy Davis jr., Hugh Hefner en Muhammad Ali waren toen eregast.

Sinds 2003 heeft Comedy Central de roast nieuw leven ingeblazen. Sindsdien werden onder anderen Pamela Anderson, Charlie Sheen, James Franco, Justin Bieber en Donald Trump geroast door professionele komieken en andere bekende gasten.