Kaj Gorgels, die in 2012 begon met de YouTube-reeks Kaj's Typetjes, noemt zijn succesvolle online serie een "uit de hand gelopen grap". 

De 28-jarige YouTuber vertelt in gesprek met VIVA dat hij de filmpjes, waarin hij in sketchvorm in de huid van diverse typetjes kruipt, aanvankelijk alleen op Facebook plaatste. 

"Als ik me tussen mijn studie door verveelde, plaatste ik filmpjes op Facebook voor mijn vrienden. Toen ik die pagina openbaar maakte, had ik binnen een week zevenduizend volgers", vertelt Gorgels. 

Dat aantal volgers breidde zich steeds meer uit en de presentator besloot de filmpjes ook te delen op Instagram, zodat hij daarmee mogelijk inkomsten kon genereren. Dat leidde tot een gesprek met zijn huidige management. 

"Vanaf dat moment kreeg ik steeds meer opdrachten en begon ik geld te verdienen. In het derde jaar stopte ik met mijn studie om te ontdekken of dit wat was en of het werkte. Ik ben echt blij dat ik dat gedaan heb, de opdrachten stroomden binnen."

Gorgels wil graag Expeditie Robinson presenteren

Gorgels tekende dit jaar een contract met RTL en breidde zijn klussen uit met onder meer de presentatie van Temptation Island VIPS voor Videoland en SOS: Mijn vakantie is een hel voor RTL5.

Gorgels heeft echter nog wat programma's op zijn wensenlijst. "Het lijkt het me leuk om Expeditie Robinson te presenteren (waarin hij ook kandidaat was, red.) of een programma in de trant van Je zal het maar hebben."

"Waarschijnlijk krijgt Temptation Island VIPS een vervolg, dat heeft krankzinnig goed gescoord. En ik hoop nog een aantal stevige programma's te maken voor Videoland."