Met 3.658.000 kijkers is Boer zoekt Vrouw het best bekeken programma van de zondagavond. In de aflevering was te zien hoe de boeren hun gekozen partners meenamen op een citytrip. 

Deze aflevering behoort tot de best bekeken afleveringen van dit seizoen. Alleen vorige week zaten er nog meer mensen voor de buis. Samen met uitgesteld kijken is dit aantal kijkers (3.690.000) opgelopen naar ruim vier miljoen.

In de op een na laatste uitzending van Boer zoekt Vrouw van dit seizoen waren alle koppels op citytrip. Boer Wim en Marit zaten in het Italiaanse Trentino, boerin Steffi en Roel in Bern, boer Marnix en Janneke reisden per trein af naar Duitsland. Tijdens hun verblijf in Erfurt besloten Marnix en Janneke dat ze geen gezamenlijke toekomst hebben.

Boerin Michelle en Maarten waren in het Griekse Athene en boer Jaap en Marian zochten het hogerop in het Noorse Alesund. In de aflevering van komende zondag komen alle boeren nog één keer bij elkaar en vertellen ze Yvon Jaspers hoe het op liefdesvlak met ze gaat.