Internetdienst WeTransfer, waarmee gebruikers bestanden kunnen uitwisselen, heeft RTL Nieuws gevraagd om een artikel over een concurrent offline te halen.

In het artikel besteedde RTL Nieuws aandacht aan een alternatief voor de bestandenuitwisseldienst. Het stuk is voorzien van een citaat waarin de Nederlandse concurrent wordt omschreven als een "veilige, privacyvriendelijke WeTransfer-achtige dienst".

Na publicatie van het artikel kreeg een RTL Nieuws-journalist naar eigen zeggen "vanuit het niets met dreigende taal een jurist" op zijn dak, die eiste dat het artikel offline gehaald werd.

"Het spijt ons voor de manier waarop deze situatie zich heeft ontwikkeld", laat WeTransfer in een verklaring weten aan NU.nl. Het bedrijf zegt dat zijn juridische afdeling "te vroeg" is ingeschakeld om op de beschuldiging te reageren. Ook laat het bedrijf weten de sommatie in te trekken.

Het artikel van RTL Nieuws staat nog online. Een stuk van Metro over dezelfde WeTransfer-concurrent is na publicatie offline gehaald.