Hannelore Zwitserlood, die na een carrière op televisie weer teruggaat naar de radio, vindt ochtendprogramma's op de radio soms "behoorlijk vrouwonvriendelijk".

"Ik krijg weleens de neiging in te bellen als ik ze weer lekker seksistisch hoor doen", aldus Zwitserlood in gesprek met De Telegraaf.

De 43-jarige Zwitserlood werkte jarenlang als nieuwslezeres bij verschillende radioprogramma's, maar maakte daarna de overstap naar televisie. Nu met 5 uur live voor een andere richting gekozen wordt, verdwijnt ze daar weer. Wel blijft ze de voice-over verzorgen.

Tegen de krant zegt de radiomaakster, die binnenkort terugkeert op de radio in de ochtendshow van Frank Dane, dat lange tijd het idee bestond dat vrouwen "onaangenaam" klinken. "Als ze ergens opgewonden over waren, zouden hun stemmen een paar octaven omhoog gaan en dat zou vervelend zijn om naar te luisteren. Onzin natuurlijk."

"Maar het ligt ook aan de vrouwen zelf. Talpa heeft een radio-opleiding, speciaal voor jonge talenten. De meeste aanmeldingen komen van jongens. En de meisjes die de cursussen willen volgen, zijn vooral geïnteresseerd in baantjes achter de schermen, zoals producent."