Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Paul de Leeuw tekent contract bij RTL

Paul de Leeuw heeft woensdag het contract getekend bij zijn nieuwe werkgever RTL. Het was al bekend dat de presentator van BNNVARA overstapte naar de commerciële omroep, maar het is nu dus officieel bezegeld. 
Door NU.nl

"Eindelijk! We gaan aan het werk bij RTL!", schrijft De Leeuw bij een foto op Instagram. "En een nuchtere waarschuwing op de achtergrond!"

De presentator was sinds 1990 werkzaam bij de VARA, later BNNVARA, waar hij zijn debuut maakte met het programma De Schreeuw van de Leeuw. Begin juni maakte hij bekend over te stappen naar RTL.

Hij gaat daar plaatsnemen in de jury van Holland's Got Talent en maakt ook een sinterklaasshow op 5 december. Dat wordt het eerste programma dat hij voor RTL presenteert. 

Het vijftiende seizoen van Ranking the Stars was deze zomer het laatste programma dat Paul de Leeuw voor de publieke omroep presenteerde.

"Ik vind het heel eng", vertelde De Leeuw destijds in RTL Late Night over zijn overstap. "Er zijn meer mensen weggegaan. Wat ik belangrijk vind: je moet verzuring tegengaan bij jezelf. Ik kreeg zo veel energie van nieuwe dingen."


Lees meer over:
MediaPaul de Leeuw

Aanbevolen artikelen